Övriga arrangemang

ArcheryTag

ArcheryTag är en arenasport där lag med 2-6 spelare skjuter med pil och båge mot varandra. Målet är att träffa motståndarlagets poängtavla och spelare. Banan kan vara upp till en tennisbana i storlek och på den finns ett antal uppblåsbara hinder. Man spelar med Paintballmask men en träff känns långt mindre än Paintball. Spelare från 10 år och uppåt välkomnas. Mer information om ArcheryTag hittar du på www.archerytag.com. Vexer Sports & Games från Växjö och Scandinavian Arrow från Kalmar arrangerar.

Pris: 50 SEK per spelare för 20 minuters spel. Om ni drar ihop ett helt lag (5 personer) ger vi er lagrabatt: 220 SEK för laget.

Arrangör: Daniel Vintersvärd

Maffia

Maffia är ett intensivt och oerhört roligt spel där fördelar går till folk som är bra på att ljuga och folk som är bra på att genomskåda människors lögner (eller sanningar).

Tider: Schemalagda tider under dag och kväll konventet ut.

Arrangör: Joppe Widstam

Inför SM i Brädspelsdesign 2018 (SMIBD18)

Hur är det att tävla i Brädspelsdesign? Kan jag verkligen vara med? Frågor som du får svar i salen för SMIBD18

(Oredigerad text: Syftet är att promota SMIBD, ge information om hur tävlingen går till och vad en kan vinna, Samtidigt så skall besökarna kunna testa ett spel under utveckling, ett spel som jag tänkte att besökarna skall få utveckla under konventet med fler regler och komponenter. Tar med mig lite diverse spelprylar, kartong, lim, papper, sax, färgpennor med mera. Tar även med mig lite brädspel, alltid roligt att spela vid tillfälle. Hoppas på diskussioner kring brädspel, vad som är roligt och inte, snyggt och inte snyggt med mera.)

Arrangör: Sven Ryglert & Anvar

Artemis

Artemis är en Rymdbryggesimulator som låter dig prova på hur det är att styra ett rymdskepp. Du kommer att ta på dig rollen som styrman, kanonskytt, kommunikatör, vetenskapsofficer, maskintekniker eller varför inte kapten! Tillsammans kommer ni styra ert rymdskepp för att skydda galaxen mot ond rymdvarelser.

Spel har ett en station för varje roll där man sitter vid varsin dator där man styr de saker unikt för just den rollen. Kaptenen sitter inte vid en dator utan ger order till sin besättning utifrån vad besättningen klarar av och vad som syns på projektorbilden som simulerar skeppets “Main Screen”.

Arrangör: Roger Holmgren

Tider: Större delen av lördagen.

Anmälningstyp: Det kommer finns både drop-in och möjlighet att anmäla sig med ett lag (3-5 spelare).